Kaubandusest

Täna käisime ehituspoes. Oli vaja mõnda asja. Siinkandis on väga levinud nn hiinlaste poed. Nerjas on neid mitu tükki ja olemuselt meenutavad veidi meie Jyski või Koduekstrat või Tartu turu tuhande asja poodi, ainult et siin on miljoni asja poed. Need on suhteliselt suured poed ja triiki täis igasugu kola. Põhimõtteliselt kõiki tarbekaupu saab sealt osta.





Märkasime juba esimene kord sinna sisse sattudes, et seal müüakse ka ehituskaupu, aga mõtlesime, et ehk ikkagi spets ehituspoes on kaup kvaliteetsem vms. Nagu hiljem selgus, oli kaup pm sama, ainult hiinlase juurest oleks saanud poole odavamalt.
Ehituspoe kõrval oli puukool, nagu Jardin Tartus. Oo, see oli taimearmastaja paradiis. Kõik taimed on poole odavamad kui Eestis. Palmid alates 5 eurot, nii minu puusakõrgused. Sulgvõhik 11 eurot. Apelsini puu, minu kõrgune, 30 eurot. Sidrunipuud, oliivipuud, kumkvaadipuud, kõik vilju täis. Kõikvõimalikke kaktuseid ja muid taimi, puid, põõsaid ja lilli. Ja siis terved seinad täis igasugu potte. Imearmsaid suuri savipotte 5 eurot jne. Pole ime, et neil siin kõik terrassid, trepid ja maja ääred potitaimi täis on. See on nii odav. Meie elamises pole ühtegi taime. Ilmselt vean sealt miskit varsti endale koju.
Üks huvitav eripära on veel siinsetel poodidel. Väljast on nad eriliselt tagasihoidliku, lausa räämas olemisega, aga sisse astudes osutuvad suurteks ja rikkaliku kaubavalikuga ostukohtadeks.

Pärast läksime toidupoodi. Tundub, et üks populaarsemaid siinkandis on Mercadona nimeline kett. See jääb meist nii km kaugusele, lähemal on Supersol, päris linna teise otsa jääb Lidl. Täna märkasin veel Mas nimelist supermercadot. Supermercado on meie mõistes hyper- või supermarket. Kaup on ka põhimõtteliselt sama. Erinevus on tohutu saialett, kus erinevaid saiu kohapeal küpsetatakse. Saiakeste osakaal on väiksem, põhirõhk on just saial.

Pikad ja peenikesed on väga popid, aga on ka igasugu muus mõõdus isendeid. Kummalisel kombel üks pikk sai kestab mul juba viiendat päeva ja ikka veel kannatab süüa. Tavaliselt lähevad nad ühe päevaga kõvaks.
Silma on hakanud alkohoolsete jookide soodsad hinnad. Siidri nelipakk maksab 1,29 eurot, õlle nelipakk 2,30 eurot. Veiniriiulid on pikad ja hinnad odavad.


Veinist ei jaga ma midagi, hinnad on 99 senti kuni 5 eurot. Hiiglaslik vinnutatud Iberia seakints maksab 170 eurot. Ostsime seda 100 g ja ausalt öeldes, ega seda palju ei kannata süüa.
Mereannilett on muljetavaldav.
Oo, ja juustu ostsin. Juustu on väga lai valik ja kuidagi ei suutnud otsustada, mida tahan, aru ka eriti ei saanud. Siis avastasin pakendi, kus oli kuut erinevat sorti juustu. Juustule on ometigi ka moosi vaja, viitsin moosiriiulis jupp aega, et aru saada. Lõpuks lihtsalt haarasin ühe, kodus tõlkides selgus, et tegu on rohelise ploomimoosiga. Sobib juustuga küll.
                                                         Sõbrad saatsid Tartust tervitusi.
Ja Aegviidust.
Meie käisime õhtul veel poes...





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024