Nerja!

Kui muidu oli blogipostituste tegemisel probleem, et olime terve päeva teel ja õhtuid sisustasin järgmiseks õhtuks öömaja leidmisega ning lõpuks olin nii väsinud, et ei jõudnud endast märku anda, siis viimased kolm päeva on läinud kinnisvarafirmade läbikammimisele ja pärast veel veebilehtedel kinnisvara pakkumisi otsides, nii ei viitsinud õhtul enam kirjutama hakata.
Igaljuhul, mis iganes päev see oli, kui me hommikul Pinar e Campoverdest tulema hakkasime, oli ilus ilm.


Me ei lasknud end sellest petta, sest Foreca lubas, et tuleb sadu ja sadu tuli. Imelikul kombel meid küll säästeti, sest õhtul öömajas telekast kohalikke uudiseid vaadates selgus, et siinkandis oli lausa katastroofiolukord olnud. Malagas näidati, kuidas tulvavesi autosid tänavaid mööda sõidutas ja Almeria lennuväljal ei pidanud katus veekogusele vasti ja langes osaliselt sisse. 

Teel sõitsime läbi kasvuhoonete maakonna. Vähemalt 100km jooksul looklesid meist mõlemal pool, nii kaugele kui silm ulatus, kasvuhoonete read. 




Mõnedest paistsid tomatid välja, mõnedest kurgid ja veel miskid taimed, mida kiiruse peal tuvastada ei suutnud.


Need valged triibud ei ole meri või lumeväljad vaid kasvuhooned.



Siis said kasvuhooned lõpuks läbi ja jõudsime Granada maakonda.


Ja siis Axarquia maakonda.



Ja siis me jõudsime Nerjasse.


Tänaseks oleme olnud kolm päeva kohapeal. 

Ilmselt oli see siis 19. oktoober, kui hakkasime hommikul kell 10 kinnisvarafirmasid läbi kammima sooviga, leida endale pikemajalist rendipinda. Kinnisvara osta ei ole võimalik enne, kui oleme saanud Hispaanias elamiseks ja tegutsemiseks vajalikud NIE numbrid. Need on pm nagu meie isikukoodid, ainult ei anna meile kodanikuõigusi. NIEt on vaja kinnisvara ostmiseks, auto ostmiseks, tööle minemiseks, lapse kooli panemiseks jne.

Siin on üks tagasihoidlik valik erinavatest büroodest, kust igaltpoolt saime ühe vastuse: no vacasiones por larga temporada (pikaks perioodiks ei ole midagi vaba). Tundus, et täiesti lootusetu asi on saada pikemaajalist rendipinda, kuni ühes kinnisvara büroos saime selguse, et long term tähendab 12 kuulist rendilepingut, winter rental on see, mida meie esialgu soovime ja sellega on pisut lahedam. Aga ainult pisut, sest renditurul käib siin asi nii, et need põhjamaa kodanikud, kes veedavad siin oma talve, teevad bronnid järgmiseks aastaks juba kohe ära, nii et sellised walk in kliendid nagu meie, jäävad tühjade pihkudega. 


Suhtumine oli enamikes büroodes üks ühele. Midagi ei ole pakkuda või kui on, siis meile mitte sobivad, kas liiga kallid või asukoha poolest kehvakesed. Saime veel teada, et tühjalt seisvaid elamisi on palju, aga kõik on jällegi nende põhjamaalaste poolt ära ostetud ja nad ei taha neid välja rentida, sest kunagi ei tea, millal talvel asi nende kodumaal nii väljakannatamatuks muutub, et päevapealt lõunasse on vaja põrutada.

Lõpuks otsustasime kõrval asuvasse Frigiliana linnakesse minna, kus meile samuti meeldib ja mis jääb rannikust umbes 10 km kaugusele. Seal asub ainult üks kv büroo Edwards estates ja Hans oli esimene inimene, kes kohe asja kallale asus. ilmselgelt ei olnud ta hispaanlane. Täna käisime vaatamas temaga kahte Frigiliana elamist. Neist esimese osas mul praegu jääb süda natuke vaevama. Tegu oli täieliku Hispaania sajanditaguse majakesega, mis asus tihedalt ümbritsetuna teistest samasugustes uberikest. Pisikesed aknad ja sisemus tõesiselt espańa. Eurot ei olnud kusagil. OK külmik, nõudepesumasin jne tehniline pool olid olemas. Selle koha võlu oli aga, et seal oleksime sattunud täielikult kohalikku keskkonda. Kõik tunnevad kõiki ja suhtlemine omavahel käis täie hooga. Praegu siiski loobusime sellest, sest ennekõike oleme tulnud otsima valgust, päikest ja mere- ning mägedevaateid.

Teine oli veel kehvema vaatega, kuigi terrassilt välja kummardudes oli võimalik ka merd näha, aga liiga vähe minu jaoks.

Läksime siis tagasi alla Nerjasse ja tahtsime minna järgmisse kv büroosse, mis eelmisel õhtul kinni oli ja uksel silt, et täna Sabado 10 -14 lahti on. Uks oli kinni. Uksel oli telefoni nr ja kuna olukord oli juba pisut kriitiline, sest homme peame oma praegusest apartmendist välja kolima, siis tõmbasime kõne peale. Neil olla büroosid mimeid üle linna ja lubati 5 min pärast kohal olla. Läks 15min, kedagi ei tulnud. Paganama palav oli. Helistasime uuesti ja tütarlaps ütles, et kolleeg tormas välja, kuhu ta läks, seda ei tea ja tulgu me ise sinna teise büroosse. Tuli minna.

Samas majas asusid ka nende rendikorterid ja kuna üks oli vaba, siis saie minna kohe vaatama. Sinna kolime homme sisse. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024