Maroween

Vahepeal oleme siin tegelenud suppamisega. Ostetud tunnist oldi merel ainult pool tundi. Kuigi pildil tundub meri sile, siis oli ikkagi kerge lainetus ja meie omadele kippus merehaigus kallale.
Ükspäev jalutasime kohalikust surnuaiast läbi. Kõrgemal korrusel asuvate omaste hauaplatsi juurde saamiseks oli igas reavahes redel.
Teisipäeviti ja pühapäeviti toimub Nerjas turg. See on koht, kust on võimalik osta riideid, jalanõusid, kotte, feik Gucci Mucci kellasid ja käekotte, voodipesu, tekke, patju, käterätte, salle, telefoni vidinaid, ehteid, nõusid, puuvilju, maiustusi, pähkleid, maitseaineid. Ostsime imehäid suhkrumandleid ja pistaatsiapähkleid. 
Turuplats jääb meie majast mõnesaja meetri kaugusele, väga mugav jala minna. Autoga on siin üldse väga keeruline liikuda, sest lihtsalt ei ole parkimisvõimalusi. Linnas on kõik parkimiskohad permanentselt täis ja auto tuleb jätta linna äärde suurele tühermaale. Isegi seal küsitakse parkimise eest 1 euro päevas.
                                   


Juba nädal aega on hiinlase poes käinud hull halloweenikostüümide kokkuostmine. Hispaanlastele ilmselgelt meeldib karneval ja kuulsaim kohalik halloweenipidu Maroween toimub meie kõrvalkülas Maros. Läksime siis ka vaatama. Maro imepisike küla oli ennast uhkesse halloweeni teemasse ehtinud. Esines kohalik puhkpilliorkester. Inimesed olid ikka korralikult vaeva näinud nii iseenda, kui oma majade kaunistamisega. Siin ühe maja sissepääs.
Halloweeni tähistatakse siin kastanite ja maguskartuli söömisega, mida Maroweenil tasuta rahvale jagatakse. Tundus, et asi on väga populaarne, sest saba nende saamiseks oli muljetavaldavalt pikk. Mäletan enda lapsepõlvest, kui isa tõi Alma-Ata'st kastaneid ja siis neid pannil küpsetas ja need maitsesid imehead.
Kastanite küpsetamine käis suure tünni sisse tehtud lõkkel suures pesukausis. 
Lisaks pakutav maguskartul oli eelnevalt valmis küpsetatud. Pildil need oranžid tükid taldrikutel.
Sellise saagi sai sealt igaüks, kes viitsis natuke sabas seista. Ma ei ole kastanite küpsetamise asjatundja, aga need söetükid küll minu lapsepõlve kastaneid ei meenutanud ja maguskartul jääb ka edaspidi minu menüüst välja.
Siin veel üks kaunistustega maja, kus oli lahkesti ka kõlar aknale tõstetud ja lasti üle tänava muusikal kõlada.

Väga paljud olid kostümeeritud lausa perekondade kaupa.
1. november, Kõigi pühakute päev, on riiklik püha. Koolilapsed on kodus ja isegi toidupoed on kinni. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024