NIEsid tegemas

Kõik, kes on kokkupuutunud Hispaaniasse kolimise või töötamisega teavad ja kardavad tegelast nimega NIE. See on Hispaania isikukood välismaalastele. Ilma selle numbrita ei ole võimalik minna tööle või kooli, ei ole võimalik osta kinnisvara või autot, luua ettevõtet või avada pangakontot.
Selle numbri saamisest on igal asjaga tegelenul oma versioon ja tundub, et mingit kindlat süsteemi, kust ja kuidas seda saab, olemas ei ole. Protsess erineb maakondade lõikes ja igas maakonnas on see igas linnas erinev. Küll saab seda teha politseijaoskonnas, küll ayuntamientos, see on midagi linnavalitsuse laadset ja ma isegi ei ole saanud aru, kus veel. Lisaks, kuigi vastavas asutuses töötavad inimesed igapäevaselt välismaalastega, siis isegi mitte inglise keeles ei ole keegi neist võimeline suhtlema, rääkimata teistest võõrkeeltest. Igatahes lihtne asi on tehtud mõtetult keeruliseks ja meie otsus oli ennast asjaga üleliigselt mitte vaevata ja asjaajamise teenus sisse osta. Seetõttu ei oska ma täna teiste sisserännanutega koos NIE numbrite taotlemise keerukust kiruda ja kogu tegevus meie poolt oli olla kokkulepitud ajal kohal ja panna paberitele allkiri. Tehtud.
Tagantjärgi targana võin ainult öelda, et meie asja aeti Nerjast 400km kaugusel ja seetõttu olime nüüd kolm päeva Torreviejas. Tegelikult pakutakse analoogset teenust igas jumala linnakeses ja kui teie soov ei ole koheselt kooli/tööle minna või kinnisvara osta, siis ei ole selle numbriga ka kuhugi kiiret.
Torrevieja
Huvitav, et see linn roostetas päris korralikult. Rannas olid elektripostid ja prügikastid läbi roostetanud ja meie apartmendis olid kõik metall esemed tugevalt korrosiooniga kaetud, vannitoas kõik segistid ja muud metallosad, isegi veinipudeliavaja. Mujal randades ei ole sellist roostetamist märganud. Oma tarkusega mõtlesime, et kas võib seos olla, et vahetus läheduses asuvad soolajärved. Käisime üht neist vaatamas. Vesi oli soolast nii paks, et võis soola peoga põhjast välja kaevata.
Valge koorik maas on sool.
Vesi selles laguunis on roosa. Roosa tumedus sõltub, millal viimati sadanud on. 
Ujumist keelavad märgid olid kõikjal üleval, kuigi väidetavalt ujumisoskust seal vaja ei minevat. Proovisin vett ainult varbaga, oli piisavalt külm, et igasugu ujumise mõtted kaoks. 
Sellest järvest kavatakse soola ja uhke valged soolamäed kõrgusid, justkui Ropka liivakarjääris.
Täna jõudsime koju Nerjasse tagasi.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024