Sport massidesse

Kuna ilm soosib õues olemist, oleme hakanud endis tervisesportlase alget taasäratama. Varasematel aastatel siin olles, ikka igatsedes vaatasin neid sörkijaid ja rattureid linna läbival N-340 maanteel ja unistasin, et mul oleks piisavalt aega siin olla, et samuti hommikul üks ring teha. Nüüd siis on! Süda kohe hüppas rõõmsalt praegu neid ridu kirjutades. Jaa, me käime hommikuti jooksmas ja kui tuleb tahtmine, käime ujulas. Oo, ujulas on mõnus. Esiteks ei haise see kloori järgi nii, et silmist vesi väljas ja teiseks on seal soe. Vesi on soe, täna oli seinal kirjas lausa 30 kraadi ja riietus- ja pesuruumides on soe. Ei pea end peale ujumist külmast krambis kiirelt kuivatama, et ometi kiiremini riided selga saaks. Kalveri jaoks on seal kõikjal liiga soe, minule meeldib. Rattad on veel Eestis, juba igatseme nende järgi ka. 
Ühel õhtul jalutades liikusime kaugele kostva lärmi suunas. Kõla järgi oli eeldatavalt tegemist jalkaturniiriga. Poisikesed aastates ehk 7-8 mängisid täiesti nauditavat jalgpalli. Kui keegi palli pärast võideldes kippuski kukkuma või haiget saama, siis kohtunik tõstis poisi jälle püsti, pühkis põskedelt pisarad ja mäng läks edasi. 
                                               
Kohe jalkastaadioni kõrval on kohalike putka, mille ees käis härrasmeestel parasjagu doominoturniir. Doomino tundub väga populaarne olevat. Oleme sarnaseid mängivaid laudkondi mujalgi näinud, nt meie lemmik Ayo chiringuito e rannakohviku 60+ kollektiiv oli samuti ühel õhtul tööpäeva lõpus mängu lahti löönud, kuigi viimased lauad olid veel lahkumata.
Teine ülipopulaarne spordiala vanema generatsiooni seas on hommikuti petanque mängimine. See toimub linnas parkides ja haljasaladel lausa mitmes kohas, mänguväljakuid on nii 8 ringis ja kõik on hõivatud.

Eile õhtul poodi jalutades, kostus ujulaga samas hoones asuvast pallisaalist jällegi võistluskära ja astusime sisse vaatama. Käimas oli laste  turniir. Poolel saalil mängisid tüdrukud ja teisel poolel poisid. 
Täna õhtul käis jälle kohaliku Nerja spordiklubi meestel kohtumine mingi teise meeskonnaga. Mängupildi järgi oli tegu ilmselt suht harrastussportlastega. Kehakaal mõnel onul ei meenutanud ka sportlast. Igaljuhul Nerja klubi loputas külalisi päris korralikult ja 4min enne lõppu oli seis 63:29, siis me jalutasime edasi. 
Eelmisel nädalavahetusel toimusid meil kodustaadionil rugby võistlused. Üleeelmisel nädalal oli jooksumaraton. Täna päeval toimus järjekordne spordivõistlus. Kergejõustiku erinevatel aladel võistlesid nii lapsed, juuniorid kui veteranid. Veteranide 2000m jooks oli huvitav vaadata. Stardis oli 
silmajärgi nii 40 kui ka 80 aastaseid. Kolme ringiga tegid esimesed jooksjad viimastele juba ringiga pähe. 

Kes sporti teeb, see peab ju ka ometigi sööma. Tegeleme parasjagu koduse hamburgeri arendusega, et saavutada võimalikult BigMc laadne toode. Võib öelda, et oleme juba väga lähedal. Lähim Mc jääb  meist 25 km kaugusele. 




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024