Toimetame

Täna oli mõnusalt tegus päev.
Kõigepealt oli äratus kell 7. Ok, kell 2 ja kell 5 oli ka, aga siis lasti veel veidi edasi magada. Meil on nüüd titt majas ja titel oli öösel igav või oli see igatsus pesakonna järgi. Kasutasin täpselt samu võtteid, kui 11 aastat tagasi ja sain tite jälle magama. Saage tuttavaks, tema on Nässu.
Täna käisime kõigepealt Frigilianas ja ostsime ühe second hand kummuti. Kolime uue aasta alguses ja meil ei ole seal mitte mingit mööblit. Nii, et tuleb vaikselt varuma hakata.

Eile käisime turul. Tundub, et igasugu puuviljade hooaeg on käes. Müüjad andsid kõike lahkesti maitsta ja kõik oli lihtsalt nii hea. Ma ei olnud kunagi varem proovinud cherimoyasid, neid vist müüakse Eestis ka. Soovitan soojalt.

                                    
Ja papaiat.
 
Mangod, mandariinid ja kiivid on samuti igapäev saadaval ja värskelt pressitud apelsini mahl. Mmm

Ja lõpuks on meie laual jälle leib. Juuretis tuli kül kahtlase väärtusega. Tegin selle kohalikus poes müüdavast mitu kuud säilivast rukkileivast ja keefirist. No ei tahtnud mitte käima minna, aga leib sai hea ja on kohe otsas. Oleks pidanud ikka kaks pätsi tegema. Siiani olin mina ainuke pere leivasööja, nüüd on jäsku kõik.
Paar nädalat tagasi oli hirmus sushi isu. Otsisin siis internetist välja ja tõime 25km kauguselt kaubanduskeskusest ära. Issand, nii halba sushit teha on lausa kuritegu. Võtsime kuut erinevat ja kõik olid ühtmoodi halvad. Ega jäänudki muud üle, kui käised üles käärida ja ise teha. Ise tehtud, hästi tehtud.
Tänase päeva lõpetasime rattatrenniga. Kalver käis juba möödunud pühapäeval mingi kohalike iirlaste ja inglaste pundiga mägedes sõitmas. Hommikul kell pool kümme läks, sõit pidi kestma neli tundi. Kell sai kaks, ei kippu ei kõppu. Kella kuueks ei olnud ikka koju jõudnud. Vahepeal sain küll kaunite vaadetega pilte ja sõnumeid, et jube külm on. Mägedes oli lompidel jää peal. 
Täna siis tegime ikka normaalselt pikki rannikut. Siingi oli mõnusaid tõuse ja languseid ja ilusaid vaateid. Mõnus oli.
Ahjaa, täna oli notar ka. Meie ise olime sel ajal rahulikult kodus. Advokaat helistas ja õnnitles. Mingeid emotsioone ei tunne, kui ise protsessis ei osale. Kummaline on see asjaajamine siin ikka. Homme saame võtmed kätte.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024