Hakkab looma

Palju õnne sünnipäevaks Eestimaa!
Veebruarikuu Hispaanias. Enamasti on temp nii 15-16 kraadi ja ilmad on tuulised. Vahel kannatab juba terrassil istuda, avasin ühtlaselt ka päevitamise hooaja. Ilusa ilma korral toimub õppetöö õues.
Järjekordne taies kunstiõpetuse raames. Etnohõnguline pilt. Mulle väga meelivad Reinuku kooli kunstiõpetuse tunnid. Ülesanded on alati põnevad ja uudsed. Pole mingi lihtne natüürmort.
Nässu peab ka soojematest ilmadest lugu ja kasutab võimalust päiksevanne võtta.
Kuna enda unistuste täitmisega olen lapse ilma jätnud vanaema kaneelisaiadest, tuli endal saiategu ette võtta. Internetist otsisin retsepti, mille pildil olid kõige isuäratavamad saiakesed ja peab tunnistama, pildil on tulemus üsna sarnane. Paraku ei olnud nende maitse ikkagi ema saiade moodi. Pean emalt taigna retsepti võtma. Kes oleks arvanud, et isegi pärmitaignal on sada erinevat varianti. Nt Salme Masso paneb ka muna taignasse, minu retseptil muna ei olnud. Pannakse siis või ei panda?
Vahepeal oli Eesti laulu valimine ja meil toimus interneti-silla vahendusel traditsiooniline ennustusvõistlus. Õnneks ei võitnud keegi. Rahad jäid alles. 
Rio Marina juures on nüüd kõik palmid pöetud. Liialegi mindi minu arvates.
Meie edeneme ka jõudsasti. Vannituba sai minu poolt valmis. Kalver tegeleb veel igasugu duššiklaaside, segistite, boilerite ja valamukappide installeerimisega. 
Riidekapp sai valmis. Selle üle on mul küll hea meel, et oma tahtmise läbi surusin ja uue kapi tegime. Vana oleks ikka vaevama jäänud.
Kalver lihvis välisukselt lahtise värvi maha ja värvis uuesti. Kahjuks täiesti kohutavalt koledaks roheliseks, aga sellised uksed on siin kõigil. Tuleb leppida.
Suures hirmus, et töö võib otsa saada, tõmbasin veel ühelt seinalt värvi maha. Selle kuramusega on siin nii, et kui hakkad kuskilt liiga palju urgitsema, siis suure tõenäosusega tuleb kogu kupatus maha.  Sain need vitsad juba lae kallal urgitsedes. Värvikihi all on kahtlane kipsilaadne tõsiselt paks krohvikiht, mille külge pahtel sugugi jääda ei taha. Aknavahetajad pärandsid meile poolikud kotid kipsi ja plaadipaigaldusseguga. Kuna nende viimistletud aknaümbrus oli väga viisakas töö, siis eeldasin, et neist kahest tuleb mört kokku segada ja asi toimiski päris eduliselt, kuni plaadiliim otsa sai. Siis tegin nalja (tagantjärgi tarkus...) ja segasin kipsi duššinurga valamisest allesjäänud tsemendiga. Ei jõudnud oma ämbriga veel seina juurdegi, kuhu Kalver kaablite paigaldamiseks sooned oli lõiganud, et neid kinni krohvida, kui mu mört panges juba kivistunud oli. Õnneks oli mul piisavalt ka endal ülejäänud plaadiliimi, nii et sain oma krohvimistöödega jätkata. Huvitav, et see segu kipsile sobib ja laseb rahulikult toimetada, enne kui kangeks tõmbab. Jälle targem.
 
Eile sain alustada seinte värvimisega. Pm on see siseviimistluse lõpp. Jääb veel põrandate lihvimine ja poleerimine. Täna saime sellel ka hinnapakkumise 300 €. Ei tea, kas see on kallis või odav, aga tunne on, et tuleb ka see töö endil ette võtta. 
Ilmselt teavad kõik minu kirge puslede vastu. See siin on nüüd aste kõrgemale. 3D pusle ehk käisime täna Malagas köögimööbli järel ja nüüd on meil 87 erinevat tükki, millest tuleb üks u-kujuline köök kokku panna. 
Saab põnev olema.
Homme tuleb Hanna!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024