Nerja karneval

Eile sattusime karnevalile. Tegelikult ma muidugi teadsin, et Nerjas toimub karneval, aga arvestades, et isegi uut aastat ei osata siin tähistada, siis erilist lootust sellele ei pannud ja pidasime targemaks ikka oma objektile minna.
Ühel hetkel aga olin vannitoa plaatimisega jõudnud sinnamaale, et oli vaja plaati lõigata ja kuigi ma teadsin, et minu plaadilõikuri vahele 55 cm plaat ei mahu ja vajan klaasilõikamise nuga, olin selle osta unustanud ja kuna kell oli ka juba kuus õhtul, otsustasime, et tänaseks aitab, hüppame hiinlase poest läbi, ostame homseks klaasilõikamise noa ja lähme ära koju.
Ja siis me sattusimegi karnevalile, mille rongkäik parajasti San Migueli tänavale oli jõudnud, kus hiinlase pood asub.
Oujee, kes ütles, et Nerja ei oska pidutseda.
Karnevalil osales meeletu rahvamass. Tundus nagu kõik nerjalased oleksid rongkäiku tulnud. Rodu oli lõputu. Ometigi oli ka piisavalt pealtvaatajaid.
Kostümeeritud olid nii vanad kui noored, mehed ja naised. Parimatele kostüümidele jagatakse päris kopsakaid rahalisi auhindu.


Meie aga toimetame ikka tasapisi edasi. Valasime vannituppa duššinurga.
Vannitoa lagi sai valmis.
Eile alustasin plaatimist. 
Magamistoas oli ühes seinas riidekapp, mis oli üsna väsinud olemisega ja lõhusime selle välja. Kapi taga oli selline tore telliskivi käkerdis. Väga iseloomulik jällegi kohalikule ehituskunstile. Keegi oli selle ka signeerinud nimega Kiriki. 
Ostsime Ikeast uue kapi ja alustasime selle paigaldamist. Kapp ei tahtnud hästi avasse mahtuda, pidime veidi veel lammutama.
Köögis tõmbasin Kalveri kurvastuseks ka vanad plaadid maha. Niikuinii oleks pidanud uute juhtmete vedamiseks midagi lõhkuma ja pooled neist olidki juba lahti ja seisid seinas lihtsalt tahtejõuga. 
Sein sai korda ja on nüüd Ikea köögimööbli ootel. Lage pean veel veidi tohterdama, seal oli värvikiht lahti löönud. Hispaanlastel on mingi kummaline seinte ja lagede värvimise viis. Värvi oleks justkui mingi pritsiga seina ja lakke pandud ja pind on krobeline. Sellist krobelisust üritan nüüd parandatud kohtadele taastada. 
Terrass sai plaaditud. 
Aluspind oli äärmiselt ebatasane ja korralik ehitusmees oleks selle muidugi eelnevalt tasandanud. Minusugune kärsitu loomulikult ei mallanud oodata ja sain seetõttu tublisti vaeva näha. Loodan, et need seal nüüd ka püsima jäävad. 
Kalver kohtas ükspäev meie aednikku ja võttis sellel nööbist kinni, et ta meie terrassi ees olevat hekki pügaks. Aednik laiutas käsi, hekk olevat kõrval oleva hotelli oma, aga lubas sealse aednikuga rääkida. Ja ei läinud nädalatki, hekk sai pügatud ja meie vaade merele laienes 180 kraadi. Pm on meil nüüd võimalik nautida nii päikese tõusu kui loojangut. Arboristid tegutsevad terves linnas praegu usinasti. Ka meie maja ees olevad palmid said pügatud, kuigiminu arust olid nad ka enne väga ilusad.
Elame edasi!




Kommentaarid

  1. Te olete ikka nii asjalikud ja osavad, hea on andekaid ning töökaid inimesi vaadata. Jõudu ja jaksu teile ning milline imeline vaade!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024