Talv Hispaania moodi

Tegin kohe ilmaennustusest pildi. Nii kehva prognoosi pole siin enne näinudki. Tundub, et peab ka paika. Sadu ei ole küll lakkamatu, iga päev näitab ka veidi helgemat poolt. 
Lõpuks jõudis ka laps kohale. Neli ja pool kuud polnud näinud. Ei olnud kasvanud, ega oluliselt priskemaks läinud.
Pärast sõime shokolaadi ja vaatasime presidendi vastuvõttu.
Margaretile saabus järjekordne külaline - Tähtvere tantsukeskuse trennikaaslane Hilda oma perega tulid Nerjasse talvevaheaega veetma. Kahjuks ilm puhkamist ei soosinud, aga põhjamaalased jäid rahule. Ilm oli Eestimaiselt kevadine.
Ühel õhtul kui koju tulime, oli meie trepikoja seinal selline tegelane. Ei julgenud väga lähedalt pildistada. Mine tea, äkki hüppab. Pähe näiteks.
Chiringuito Ayo
Käisime jällegi oma lemmik-paellat söömas. Eestlaste laud on juba päris pikk.
Rio Seco
Eile jõudis meieni torm Emma. See oli juba tormi mõõtu. Tuul oli mõõdukas, pikali päris ei puhkunud, aga vihma kallas oavarrest. Viis siinkandis ära teesid ja uputas tänavaid. 
 Kanalisatsioonid oli täis ja kaevukaaned hüplesid sõiduteel. Käisime hommikul Hildale lehvitamas. Esimese kümne sammuga oli selge, et ei ole mõtet üritada lompide vahel hüpeldes kuiva jalaga pääseda. Enamik lende Hispaaniasse tühistati. 
Rio Marina kõrval olev Rio Seco (Kuivjõgi), kus tavaliselt kunagi vett ei ole, oli muutunud porikärestikuks. Mäest tuli alla meeletu vesi koos muda ja pilliroopuhmastega, mida lained omakorda kallastele loopisid. Äge oli. Mulle meeldib, et meri on ige päev erineva näoga. Ikka unustan ennast Rio Marina aknast välja vaatama. Võiks lõputult vaatama jäädagi. 
Kuna ilm puhkajatel randa minekut ei soosinud, siis käisime puhkuse lõpetuseks Almunecari akvaariumis mereelukaid vaatamas. 
Objektil hakkavad asjad ilmet võtma. Selline on vannitoa hetkeseis. Tubades on seinad kõik esimest ringi värvitud.
Hakkasime ka puslet kokku panema. Meeldiv üllatus oli, et ligi 190 erinevast karbist tuleb välja veel nii viis kuni seitse erinevat tükki, lisaks kruvid, naelad ja muud vidinad, mis külge tuleb monteerida. Igaljuhul on väga põnev ja nalja saab palju.


Homme viime lapse jälle lennukile ja läinud ta ongi. Aga seekord mitte kauaks. Õnneks antakse nüüd Eestimaa lastele tihedamalt puhkust. Jättis oma suvekingad ja plätud juba siia. 



Kommentaarid

  1. Ilmselt oled seda pilti juba näinud? https://twitter.com/brilliant_ads/status/920184751994146817
    Vaata ja imesta, mida inimene tõesti suudab. Isegi enne Pythagorase teoreemi.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024