Kevad

Minu kallid käisid külas. Saime käia isegi rannas ja põhjamaalaste kombekohaselt praadisime endid punaseks.
Käisime Euroopa balkonil. Ja shoppasime mõnuga. Minu täielikuks üllatuseks on Nerja täiesti shoppatav. Siin ei ole küll ostukeskust, selline on meil lähim Velez Malagas, kus suurem enamus poode on samad mis Eestis. Nerjas on hulganisti pisipoode ja hinnad valdavalt väga rahakotisõbralikud.

Siin üks kohalik talent maalis kohapeal spray-värvidega pilte, kasutades ainult spreisid, spaatlit ja väikest käsna. Sellise pildi hind 15€.
Sain Eestist paki :) Traditsiooni ei saanud rikkuda. Padjaklubi väljasõitudel on saanud tavaks pitsike hansat, soolapekk ja Mareti leib. Kuna lennukis käsipagasisse eriti palju ei lubata, siis taiplikud naised saatsid vajaliku kraami postiga kohale.
Tundub, et kohalikud valmistuvad millegiks hirmsaks. Sellist autode tekiga katmist mäletan Eestis nõukaajast ja talvel. Eriti ägedad on need rehvikaitsmed :)
Ilmselt selline prognoos on kedagi ehmatanud:
Maasikad on muutunud õige isuäratavateks ja hind muudkui langeb. Võtame mõnuga.
Lõpuks algas jälle vaheaeg, juhhuu. Veel viimased inglise keele sõnad on õppida.
Läksime Nässuga küüsi lõikama ja tulime sama targalt tagasi. Küüned olla nii lühikesed, et polegi vaja lõigata. Imelik - Nässu saab kohe 6 kuuseks ja viimati lõigati kolme kuusena, siiski ainult esikäppadel. Väljas oli suht kena ilm ja Nässukesel oli tagasiteel keel päris vestipeal. Pidime tema jalavaeva pisut kergendama.
Kalver käis vahepeal Sevillas. See pilveviir silmapiiril on korstnatest tõusev suits, mis laotus tohutule maaalale. 
Lõunal käidi kohalikus teeäärses söögikohas söömas ja nagu ikka siin, kõik oli euronõuetele vastav. No ei ole ju hullu, kui see kana seal veidike laua all siblib ja mõned junnid poetab.
Päevaprae juurde kuulusid taas meile juba rännakul tuttavaks saanud koerajunnid.
Käisime Malagast tulles teepeal tankimas ja meeldiv oli kogeda, et automaat oskas eesti keelt.
Suured sõbrad on Nässu ja Saara. Räägitakse, et kuni kolme aasta vanuseni mäletavad lapsed oma eelmisi elusid. Meile tundub, et Saara oskab ka koerte keelt. Nad peavad pikad vestlused maha, kellegi teisega Nässu niimoodi ei lobise. See on selline kilkamise, kiunumise, urinate ja niutsumistega segatud keel. Igaljuhul on silmnähtavalt mõlemal väga huvitav.
Koos kevadega algab ka eestlaste rännak lõuna poole. Lisaks Padjaklubi naistele käisid meil külas Barclay aegsed sõbrad Evelin ja Innar. Homme saabuvad Hanna ja Oskar. Juba täna jõuavad Margareti ristivanemad perega siiakanti ja tulevad meilt läbi. Järgmisel nädalal tulevad Liisa ja Karl.

Mõnus on!







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

August 2023 Eestimaal

Juuli 2023

La Palma, jaanuar 2024